FAQ

Wanneer er meer We kunnen ons voorstellen dat je veel vragen hebt naar aanleiding van de sluiting van het kindcentrum vanwege het Corona virus. De situatie verandert op dit moment nog frequent. We proberen de situatie zo up-to-date mogelijk te houden en vragen je begrip in het geval van onduidelijkheden. Hieronder proberen we een aantal veelgestelde vragen (FAQ) te beantwoorden. Staat je vraag er nog niet bij? Mail dan naar info@kcsnijders.nl. We proberen je vraag dan zo snel mogelijk te beantwoorden en eventueel hieronder toe te voegen. 

Kan ik mijn kind nog naar het kindcentrum brengen?

Nee, het kindcentrum is gesloten. We verzorgen alleen opvang voor kinderen van ouders/verzorgers die beiden in cruciale beroepen werken en waarbij er geen andere opvang voorhanden is. 

Mijn kind heeft opvang via de SRK binnen het kindcentrum. Kan ik mijn kind naar de opvang brengen?

Nee, ook alle opvang is per direct gesloten. Er wordt alleen opvang verzorgd voor kinderen van ouders/verzorgers die beiden in cruciale beroepen werken en waarbij er geen andere opvang voorhanden is. 

Welke beroepen zijn cruciale beroepen?

De overheid heeft hier een lijst van gemaakt. Dit is de link naar deze lijst: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/cruciale-beroepsgroepen

Ik ben een een-ouder gezin of gescheiden. Heb ik recht op opvang voor mijn kind?

Voor kinderen uit een-ouder gezinnen gelden dezelfde regels. Je hebt dus alleen recht op opvang als je in een cruciaal beroep werkt en er geen andere opvang voorhanden is. Wanneer je gescheiden bent, en je hebt allebei ouderlijk gezag, dan gelden dezelfde regels als voor twee-ouder gezinnen. 

Een van de ouders/verzorgers is werkzaam in een vitaal beroep. Heb ik recht op opvang? 

Nee, in principe niet. Er kan een uitzondering gemaakt worden wanneer er echt geen andere opvang voorhanden is.

Ik denk dat mijn kind recht heeft op opvang/ik wil van de noodopvang gebruik maken. Wat kan ik doen?

Mail naar info@kcsnijders.nl. Je ontvangt daarna meer informatie. 

Ik heb recht op noodopvang en maak ook gebruik van de VSO of BSO.

Het kinderopvangdeel en het schoolgedeelte zijn aparte onderdelen van de noodopvang. Ouders moeten zich dus apart aanmelden voor beide vormen van opvang. Voor de opvang van de SRK kan dat via de ouder-app en voor het schoolgedeelte via info@kcsnijders.nl.

Blijft de opvang in het kindcentrum?

Voorlopig is de opvang op het kindcentrum. De gemeentes vinden een veilige en vertrouwde omgeving voor kinderen belangrijk. Mocht dit in een later stadium wijzigen dan zullen betrokken ouders hierover geïnformeerd worden. 

Kan ik spullen ophalen in het kindcentrum?

Nee, dit is in principe niet mogelijk. Wanneer je iPad nog in het kindcentrum ligt, kun je contact opnemen met de administratie. De leerkrachten zullen een rondje lopen door de gangen/klassen om etenswaren weg te gooien en eventueel natte spullen uit te hangen. 

Er zou een afscheid zijn van een kind/leerkracht in verband met verhuizen of een andere baan. Gaat dit door?

Vooralsnog niet. Wanneer het mogelijk wordt om dit alsnog te organiseren door een versoepeling van de corona-maatregelen of teruggang naar de 'normale' situatie, dan zullen wij hier beslisisngen over nemen. 

Het thuisonderwijs van de school van andere kinderen in mijn omgeving ziet er heel anders uit. Hoe kan dat?

De overheid heeft elke school opgedragen zelf thuisonderwijs vorm te geven. Het kan dus zijn dat andere scholen dit anders aanpakken dan wij. Gelukkig hebben al onze kinderen vanaf groep 2 een device en kunnen wij dus snel schakelen.

Gaat het kindcentrum op 28 april weer open?

De overheid heeft maatregelen afgekondigd tot 28 april. Hierna hebben de kinderen meivakantie. Vooralsnog starten wij dus weer op maandag 11 mei. We volgen hierbij de actualiteit en zullen ons aanpassen aan de maatregelen die op 21 april 2020 door de overheid aangekondigd zullen worden. 

Heeft de sluiting invloed op de geplande vakanties en studiedagen?

Vooralsnog niet. De jaarplanning blijft dus staan zoals tot nu toe gecommuniceerd. Mocht dit veranderen, dan zullen wij hier natuurlijk zo snel mogelijk over communiceren. 

Gaan de eindtoets van groep 8 nog door?

De eindtoets is afgelast voor alle kinderen in Nederland. Dit betekent dat ons huidige advies leidend is bij plaatsing in het Voortgezet Onderwijs. 

En de musical voor groep 8, gaat dat nog door?

In eerste instantie staat de afscheidsavond gepland op vrijdag 10 juli. Voor nu laten wij deze datum staan, maar het kan zijn dat hier een wijziging in komt.
Afgelopen studiedagen hebben wij gekeken wat de mogelijkheden zijn rondom de afscheidsavond van groep 8. We hebben een aantal opties besproken die mogelijk zijn. Hoe wij de afscheidsavond vorm kunnen geven,  hangt natuurlijk ook af van hoe de situatie er na 28 april uit komt te zien. Wanneer hier meer over bekend is, zullen wij laten weten in welke vorm de kinderen van groep 8 afscheid zullen nemen. 
Omdat er een mogelijkheid is dat de kinderne na de meivakantie weer naar school gaan, beginnen we nu toch met het oefenen van de musical. 
Aankomende week (na 14 april) krijgen alle kinderen hun script. Zij zullen via FaceTime auditie doen. De kinderen hebben vorige maand al aangegeven op welke manier zij aan de musical deel willen nemen. Het kan dus zijn dat je kind zich niet heeft opgeegegven voor een rol en dus ook geen auditie hoeft te doen. Alle kinderen zijn hier zelf van op de hoogte. Wij zullen alle informatie ook zelf met de kinderen delen. Wanneer er meer bekend is over de afscheidsavond, dan zullen wij hier over communiceren. 

Hoe communiceren jullie met ouders/verzorgers?

We beantwoorden een aantal vragen hier, binnen de FAQ. Verder communiceren we op dit moment via de e-mail en de app. In de app is een kopje 'nieuws', net als op de website. Hier is algemeen nieuws vanuit het kindcentrum te vinden. In de persoonlijke inbox in de app en via de e-mail vind je de brieven die wij als kindcentrum versturen. Vanwege de corona-crisis zullen wij voorlopig via beide kanalen blijven communiceren en dus niet, zoals eerder vermeld via 1 april alleen via de app.

Het verkeersexamen voor groep 7, gaat dat nog door?

Het examen is nu verplaatst naar naar 11 juni. Ook hierbij worden de richtlijnen van het RIVM aangehouden. Wanneer een examen op 11 junit niet mogelijk is, zullen de leerlingen van groep 7 volgend jaar deelnemen aan het verkeersexamen.

En de sportdagen? Gaan die nog door?

Alle sportdagen zijn afgelast voor dit schooljaar, net als alle activiteiten rondom Koningsdag. 

Hoe ziet het thuisonderwijs eruit binnen het kindcentrum?

Elke unit geeft het thuisonderwijs vorm op een manier die past bij de leeftijd van de kinderen. Wanneer u vragen heeft over het thuisonderwijs, kun je deze bij de groepsleerkracht van je kind stellen. Voor ICT-vragen zijn aparte e-mail adressen, die staan bji een vraag hieronder. Verder vragen we je de instructies die wij versturen via de mail/app goed te lezen en te volgen. 

Moet ik mijn kind ziek melden nu het thuisonderwijs volgt?

Ja, graag. We willen je vragen om je kind ziek en beter te melden via info@kcsnijders.nl. Op die manier kunnen wij ook het thuisonderwijs monitoren en kinderen de juiste feedback te geven. 

En de portfoliogesprekken? Hoe gaat dat verder?

We hebben hier nog geen antwoord op, maar we hebben dit wel op ons netvlies. Zordra we hier een goed beeld van hebben, komen we hier op terug. 

Mijn kind maakt zich veel zorgen door alle omstandigheden. Wat kan ik doen?

We kunnen ons goed voorstellen dat kinderen vragen en zorgen hebben. Als kindcentrum proberen we door middel van filmpjes, de berichtenapp en Bordfolio contact met de kinderen te houden, zodat ze de leerkrachten af en toe kunnen zien. Wanneer je kind inhoudelijke vragen heeft, adviseren we je om samen bijvoorbeld het Jeugdjournaal terug te kijken. Het jeugdjournaal is een betrouwbare en kindvriendelijke informatiebron. We adviseren je om samen met je kind te kijken.

Ik heb een technisch probleem met de iPad en/of een app of een inlog die niet werkt?

Hier zijn speciale e-mailadressen voor aangemaakt:
startbouw: ictsb@kcsnijders.nl
onderbouw: ictob@kcsnijders.nl
middenbouw: ictmb@kcsnijders.nl
bovenbouw: ictbb@kcsnijders.nl 

Ik heb een afspraak bij de schoolarts. Gaat deze afspraak nog door?

Veel afspraken bij de JGZ zijn afgezegd. Je vindt hier alle informatie: https://www.jgzzhw.nl/nieuws/aangepaste-werkwijze-van-jgz

Mijn kind krijgt niet al het schoolwerk af, wat moet ik doen?

We begrijpen dat het (t)huiswerk veel vraagt van ouders. Het is fijn als je kind in elk geval elke dag leest, taalwerk doet en rekent. Wanneer wij zien dat het nodig is, zullen we de hoeveelheid werk aanpassen of een andere oplossing op kind niveau zoeken. 

Ik ben bezorgd dat mijn kind (leer)achterstanden op loopt in de huidige situatie

Wij horen dat veel ouders/verzorgers zich hier zorgen over maken. Wij zijn ons er van bewust dat iedereen in deze tijd doet wat hij of zijn kan. We hebbben te maken met een unieke situatie, waarbij groepen kinderen mogelijk niet de doelen behalen die ze normaliter zouden behalen. Je kunt er dan ook vanuit gaan, dat dit zorgvuldig bekeken zal worden als alle kinderen weer terug zijn op het kindcentrum. 

Komt er een verrekening van de bijdragen die we gedaan hebben?

Op dit moment is hier nog veel onduidelijk over. Ook landelijk liggen een aantal van dit soort vragen voor. Wanneer hier duidelijkheid over is, zullen wij zo snel mogelijk alle ouders/verzorgers hierover informeren.
 
Cookie instellingen