Ons gebouw

Je vindt ons kindcentrum aan de Willem van Rijswijckstraat in Rijswijk. Herkenbaar aan ons logo naast de voordeur. Vanaf de buitenkant lijkt het misschien een gewoon schoolgebouw, maar achter deze deur vindt veel meer plaats dan onderwijs. In ons kindcentrum zorgen de medewerkers ervoor dat kinderopvang en onderwijs hand in hand gaan. Het gebouw helpt ons daarbij.
 

Het gebouw als derde pedagoog 

Op de benedenverdieping huizen de voor- en buitenschoolse opvang, de facilitaire ondersteuning, de administratie, de leerling zorg en -ondersteuning, het management en natuurlijk de start- en onderbouw. Een dynamische ruimte met veel licht, wit en rustgevend groen. Daarnaast kunnen er schuifdeuren tussen klassen open, zodat er een grotere ruimte ontstaat. Ook zijn er verschillende stilteruimtes, waar kleine groepen zonder gestoord te worden instructie kunnen krijgen. De gang kan worden gebruikt als leerplein. Deze mogelijkheden zorgen voor een grote flexibiliteit bij de inzet van de medewerkers en daarmee meer mogelijkheden voor onderwijs op maat: Het gebouw als derde pedagoog. Na schooltijd spelen de kinderen verder in de daarvoor aangewezen lokalen en ruimtes. De omgeving is voor hen vertrouwd en veilig. Ook is de gang beschikbaar om activiteiten in te ontplooien.
 

Concentratie

Ook op de bovenverdieping zijn de instructieruimtes en schuifdeuren tussen de lokalen. En ook de bovenverdieping oogt licht en wit, maar hier heerst als kleuraccent oranje. Deze kleur heeft een positief effect op de concentratie, een bruikbare vaardigheid voor de midden- en bovenbouw. Behalve de acht stamgroepen is er ook een schitterende bibliotheek en een ruim technieklokaal, waarvan dagelijks veel gebruik wordt gemaakt tijdens onderwijs- én kinderopvangtijd.

 

Duurzaam

Het dak is een onderdeel van het kindcentrum dat weinig mensen te zien krijgen, maar daardoor niet minder belangrijk. Met bijna 70 zonnepanelen en een ruime oppervlakte aan sedum dragen we ons steentje bij aan een duurzaam gebouw en daarmee minder impact op het klimaat.
Cookie instellingen